Vind je deze pagina interessant?
Deel deze op

Share
Tweet

Algemene Tips

Enkele algemene tips voor uw Huwelijk speech.

Speechen tijdens een bruiloft

Het is één van de mooiste dagen van iemands leven, de bruiloft! Een bijzonder moment, waar ook vaak een speech van de bruid, de bruidegom, de familie en/ of vrienden bij hoort. Voor sommige mensen is dit makkelijk, maar het kan zijn dat u er meer moeite mee heeft. Geen enkel probleem, wij helpen u graag en daarom treft u op deze pagina een aantal tips aan waarmee u een boeiende, mooie speech kunt geven op een bruiloft.

Korte en krachtige bruiloftspeech

Geeft u een speech tijdens een bruiloft? Probeer de bruiloftspeech dan zo kort en krachtig mogelijk te houden. Bij voorkeur maximaal 5 à 10 minuten. Niemand wacht tijdens deze mooie dag op een lange, saaie bruiloftspeech.

Kies de juist timing voor uw speech

Zorg ervoor dat u uw speech goed timed, maar plan het niet in! U kunt beter uw tekst bij de hand, zodat u de speech kunt geven op het moment dat het u een geschikt moment lijkt. Bij voorkeur kunt u kiezen voor een moment dat de gasten rustig zitten, bijvoorbeeld voor het eten of bij het dessert. Sta op, vraag de aandacht en geef uw speech.

Voorbereiding speech voor een bruiloft

Wij gaan ervan uit dat een goede voorbereiding cruciaal is voor elke speech en presentatie. Uiteraard zullen er mensen zijn die goed zijn in improviseren bij speeches en die zo een passende, mooie, ontroerende tekst uit hun mouw kloppen. Degenen die dit kunnen, zullen zich daarom vaak niet voorbereiden. Echter, dit is niet voor iedereen weggelegd. Wij raden daarom iedereen aan om zich goed voor te bereiden op hun speech. Bent u al goed? Dan kan kan uw speech nog beter worden door voorbereiding! Ga ook op zoek naar een leuke anekdote of uitspraak voor in uw speech of juist een prachtige wijsheid. Ook kunt u vertellen over een speciaal moment die past bij deze gelegenheid. Bent u bijvoorbeeld een goede vriend van de bruidegom en was u erbij toen hij zijn bruid ontmoette, vertel dan kort daarover. Maar nogmaals: houd het kort en krachtig, met humor!