Vind je deze pagina interessant?
Deel deze op

Share
Tweet

Huwelijks toespraak 1

Deze huwelijk speech werd in gezonden door Onbekend, toegevoegd op 2011-02-19 11:20:33

Welkom allemaal,
Beste vrienden en liefste familie,

Het moment waarop yyyyy en ik tegen elkaar zeggen: hey zoetje, wij twee, da's voor de rest van ons leven.
We vinden het geweldig dat jullie allemaal van heinde en ver wilden komen om hier getuige van te zijn, en er een pintje op te drinken en een danspasje op te placeren. Jullie zullen nog wel merken dat er een hele rits nationaliteiten vanavond meevieren, met mensen die zelfs speciaal van bv Canada, Oostenrijk en zelfs Frankrijk zijn afgekomen om onze trouw mee te maken.

En bij zo'n trouw hoort traditioneel een geweldige speech van de bruidegom.
Wel, ik had een fantastische speech voorbereid.
Ik ging het hebben over hoe ik samen met heel wat mensen die hier ook aanwezig zijn het varken heb uitgehangen in Leuven. Ik ging het zelfs hebben over de voordelen daarbij van disfunctioneel mannelijk naakt.

Ik ging het ook hebben over de evolutie van yyyyy van ochtendmusje tot laatavondnachtegaal.
Zelfs onze eerste echte nacht samen ging aan bod komen, met yyyyy flink in bed, en ik hoopvol aan het bedeinde in een gammel legerbedje.
Van daaruit ging ik de evolutie schetsen van yyyyy tot volleerde erotische toverfee, en de stijlbreuk die dit was in vergelijking met de opblaasschapen die xxxxx hier altijd placht te kopen.

Het ging met andere woorden geweldig interessant worden, maar toen hoorde ik van ons beider getuigen dat zij ergens vanavond misschien ook nog een woordje wilden plaatsen.
zzzzz hier heeft geweldig veel intelligente dingen te vertellen, en mijn getuige wwwww komt uit Limburg, dus in beide gevallen zal het lang duren. En dus, omdat ik de magen nu al hoor knorren, moet ik het kort houden vanavond.

Allemaal goed en wel, en de sappige verhalen heb ik dan ook laten vallen. Na wat meer wijn vanavond zullen ze ongetwijfeld toch naar boven komen. Maar wat ik absoluut niet kort wil houden, is het feit dat ik yyyyy doodgraag zie.
Voordat ik yyyyy kende was ik altijd iemand die de meerwaarde van het huwelijk totaal niet inzag.
En nu met yyyyy, wel, zie mij hier nu staan. Ik kan me niet inbeelden dat ik met iemand anders de rest m'n leven zou delen, en ik ben er zeker van dat 50 jaar van nu we elkaar nog altijd even graag gaan zien.

We kiezen met andere woorden voor elkaar, volledig, en voor altijd.
En dat is wat mij betreft de beste reden om een fantastisch feestje te geven, dus ik hoop dat jullie er vanavond allemaal voor gaan zorgen dat deze avond voor altijd in jullie geschiedenisboeken gegraveerd blijft.

Bedankt allemaal om hier te zijn, en om zo dadelijk geweldig het beest uit te gaan hangen, volledig in stijl natuurlijk.
Nu vooraleer we hier vanavond losbarsten in feestgedruis en andere schranspartijen, nog een praktische mededeling:
De bruid en ik willen jullie bij deze heel vriendelijk maar met enige aandrang vragen om in deze zalen niet te roken. Ik ben geen onmens die jullie in de koude winternacht wil sturen om te roken vandaar dat we wel voor een heuse fumoir gezorgd hebben, om in stijl aan jullie nicotineverslaving tegemoet te komen. Voor de liefhebbers hebben we er zelfs sigaren gezet. Die fumoir vind je ginder, aan de overkant van de inkomhal, waar de receptie doorging.

Voila, meer heb ik niet te zeggen, hopelijk veel plezier vanavond.
Smakelijk

Terug naar het overzicht van de huwelijk speeches.